împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Jocuri și aplicații care te pot ajuta să îți dezvolți funcțiile creierului

games

Aceste jocuri și aplicații te pot ajuta să îți îmbunătățești memoria, logica sau timpul de răspuns. Fie că ești pasionat de astfel de jocuri sau pur și simplu vrei să te deconectezi de la activitățile cotidiene într-un mod constructiv, am pregătit o listă de jocuri și aplicații care te pot ajuta să îți îmbunătățești nivelul de concentrare, energia și starea generală a creierului.

 

1. Lumosity este un joc ce oferă un set de jocuri cognitive și științifice menite să îmbunătățească memoria de lucru și să stimuleze zilnic funcțiile creierului. Lumosity este unul dintre cele mai populare jocuri pentru creier, fiind folosit de peste 60 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

2. Dakim se autointitulează ca "brain fitness program". Acesta ofer[ utilizatorilor un set de jocuri și puzzle-uri special create pentru a pune creierul în dificultate și de a-l stimula. Programul îți oferă acces la peste 100 de exerciții individuale, ce te vor ajuta să îți mărești gradul ce concentrare și atenție.

3. Clevermind diferit față de alte aplicații sau jocuri pentru creier, acesta se adresează persoanelor care suferă deja de Alzheimer.

4. Fit Brains Trainer ajută la dezvoltarea memoriei, creșterea gradului de concentrare și viteza de reacție/luare a deciziilor. Peste 360 de jocuri și puzzle-uri care vor deveni tot mai dificile pe măsură ce tu devii tot mai bun.

5. Cognifit Brain Fitness oferă acces la o varietate de jocuri dezvoltate de neurologi. Ca utilizator ai posibilitatea de a-ți urmări evoluția, putând chiar începe cu o evaluare cognitivă pentru a face o comparație relevantă. Dacă te simți competitiv îți poți provoca prietenii, ceea ce nu este doar distractiv dar vă va ajuta să vă dezvoltați individual.

6. Brain Trainer conține jocuri de limbi străine, matematică, sudoku și alte jocuri. Îți poți alege jocurile în funcție de obiectivele tale de dezvoltare, de exemplu: dezvoltarea memoriei, creșterea atenției, rezolvarea problemelor, etc.

7. Brain Metrix oferă o colecție mare de jocuri pentru creșterea nivelul de concentrare, IQ, inteligență spațială, memorie, creativitate, etc.

8. Eidetic te ajută să înveți și să îți amintești orice. Studiile științifice au demonstrat de nenumărate ori că modul creierului de a învăța îl reprezintă repetiția. Folosind tehnica "repetiție distantanțată" (spaced repetition), aplicația Eidetic te ajută să înveți și să îți amintești tot felul de cuvinte și idei interesante.

9. River Crossing este un joc foarte popular care te ajută să crești nivelul IQ-ului prin provocări de logică. Așa cum îi spune și numele, jocul constă în a traversa un râu, iar fiecare nivel vine cu reguli și restricții diferite.

10. Roll the Ball este un joc care provoacă dependență și te provoacă constant pentru a rostogoli bila din cât mai puține mutări. Conține peste 3000 de nivele diferite.

11. Brain it on te provoacă cu probleme de fizică. Poate fi jucat și în doi, în același timp.

12. Brain puzzle este un joc prin care îți testezi creierul și funcțiile acestuia. Jocul poate fi jucat și offline.

13. NeuroNation te ajută să îți îmbunătățești performanțele. Peste 25 de exerciții prin care îți poți dezvolta modul de gândire și de a crește viteza de găsire a soluțiilor.

cufar

treisprezece te premiază!
Câștigă cărți, bilete la teatru, film sau alte premii


Nu există informații despre autorul acestui articol.

Fii primul care lasă un comentariu la acest articol!

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol

Autentifică-te sau crează un cont nou dacă nu ești deja membru înregistrat.