împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Pescărușul

Pescărușul

Spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov a fost realizat în urma colaborării cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” U.N.A.T.C. București, de către studenții Anului II Master - Arta Actorului, îndrumați de prof.univ.dr. Tania Filip și asistent coordonator: drd. Vlad Trifaș, iar scenografia fiind concepută de studenții anului II master- scenografie, coordonați de prof. univ. dr. Ștefania Cenean, conf. univ. dr. Ștefan Caragiu.

Traducerea și adaptarea: prof.univ.dr. Tania Filip

Asistent coordinator: drd. Vlad Trifaș

Scenografia: Mădălina Sandu, Mădălina Niculae

Distribuție: Alexandra Colci/Anca Munteanu, Ștefan Mihai, Alexandru Făiniși/Eduard Burghelea, Alexandra Tofan/Marina Fluerașu, Gabriel Vatavu/Polina Andreevna/Nicoleta Moscalenco, Marina Fluerașu/Marina Palii/Minodora Broscoi, Matei Arvunescu, Radu Chirev, Alin Potop/Andrei Bibire

Scrisă de A.P. Cehov în anul 1896, „Pescăruşul” este una dintre cele mai des montate piese din dramaturgia cehoviană. Producţia lui Stanislavski din anul 1898, de la Teatrul de Arte din Moscova a însemnat „unul dintre cele mai mari evenimente din istoria teatrului rusesc şi una dintre cele mai marcante evoluţii în istoria dramaturgiei mondiale”.

Spectacolul propune o altfel de viziune asupra acelei nevoi de înțelegere și apropiere dintre oameni, a acelor idealuri ușor de spulberat, a acelei absențe a geniului artistic, dar mai ales asupra unei vieți în permanentă căutare de sensuri cu care se confruntă artiștii de oriunde. Astfel, personajele se confruntă fiecare, fie cu absența iubirii, fie cu cea a mult doritului succes în carieră, culminând, în final, cu absența acelei fericiri ideale și autentice.

Unde?

Teatrul Mic (Sala Studio)

Str. Gabroveni 57, 030087 București

Când?

2019-04-24 - 2019-04-24