împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Expoziție Sarah Muscalu în Sala Mare a ICR

Expoziție Sarah Muscalu în Sala Mare a ICR

Expoziția tinerei artiste Sarah Muscalu, „The Paradox of The White Work” | „Paradoxul muncii albe” este vernisată marți, 2 aprilie 2019, ora 18.00, în Sala Mare a Institutului Cultural Român (ICR) din Aleea Alexandru, nr. 38. Curatoriată de Cătălin Gheorghe, expoziția rămâne deschisă pentru public până pe 15 aprilie 2019.

Tablourile realizate de Sarah Muscalu au ca argument tendința, în cadrul celor ce urmează studii în artă, să fie strict asociați cu lucrătorii „albi”, din „industriile creative”, iar această identitate le asigură o formă de auto-întreținere economică.

Personajele – muncitori surprinși cum trasează fundația unui șantier –, „desenează structuri, transmută grilaje metalice, pregătesc vopsirea unor ziduri”. „

Sarah Muscalu (n. 1994) urmează un program de studii doctorale în Arte Vizuale la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. În perioada 2016-2018 a urmat în paralel un program de studii masterale în Pictură și un program în Teorii și practici în artele vizuale. Primul ei solo-show a fost „Wakeful Dreams” (Galeria apARTe, Iași, 2016), iar în 2018 a realizat expoziția „Under Construction” (Galeria Victoria, Iași). De asemenea, Sarah Muscalu a curatoriat expozițiile „Origamic” (Galeria apARTe, Iași, 2015) și „Reprocesând memoria” (Galeria Victoria, Iași, 2018).

Cătălin Gheorghe este teoretician, curator și editor, coordonând programul de cercetare și producție artistică „Vector – studio de practici și dezbateri artistice” și predând și o serie de cursuri de teoria artei și cercetare artistică laUniversitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. https://bit.ly/2TnPbaw

Unde?

Institutul Cultural Român

Aleea Alexandru 38, 011824 București

Când?

2019-04-15 - 2019-04-15