împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Comori Brancovenesti - Palate si Curti Domnesti (2)

Comori Brancovenesti - Palate si Curti Domnesti (2)

COMORI BRANCOVENESTI - PALATE SI CURTI DOMNESTI (2)

PALATUL POTLOGI - CURTEA DOMNEASCA DOICESTI SI CETATEA DE SCAUN TARGOVISTE

Sambata 13 APRILIE ora 07:30 Piata Unirii - The Harp Irish Pub

GRUP MINIM 25 DE PERSOANE

70 lei/persoana + 20 lei/persoana taxe de vizitare si ghidaj.

Inscrieri pana pe 31 martie 2019. prin Email: office@dstm.ro

Va invit sa pasim pe urmele marelui Domnitor roman Constantin Brancoveanu, la primul Palat pe care l-a construit la Potlogi pentru fiul sau cel mare Constantin, apoi la Curtea Domneasca Doicesti construita pentru mezinul Mateias, cel care in 1714 i-a spus calaului otoman: "Loveste! Vreau sa mor crestin!"

Vom povesti despre Inaintasii si urmasii marelui voievod, despre realizarile acestuia si despre mostenirea valoroasa pe care ne-a lasat-o si pe care trebuie sa o cinstim si sa o pretuim.

Pe drumul de intoarcere ne oprim la una din cele mai frumoase cetati de scaun ale Tarii Romanesti, despre care ziariștii de la miscareaderezistenta.ro au mentionat ca:

"De la Mircea cel Bătrân și până la Constantin Brâncoveanu, aproape toți voievozii ce și-au avut aici reședința au făcut ca preț de câteva secole să tremure șalvarii și să asude turbanele turcilor, ce îndrăzneau să treacă dincoace de Dunăre,"

Vom povesti despre prima biserica din ansamblu, construita de Mircea Cel Batran, despre celelalte biserici, despre casele domnesti si despre Simbolul Cetatii Targoviste - Turnul Chindiei.

La ora 17:30 - 18:00, ne vom reimbarca in Autocar, care ne va conduce inapoi la Bucuresti si ne va lasa langa locul unde odinioara era Palatul Brancovenesc din Bucuresti - Piata Unirii.

Vremea se anunta insorita cu temperaturi medi de 15 grade Celsius. Va recomand imbracaminte lejera de drumetie si incaltaminte confortabila de plimbare/drumetie.

In tariful de 70 lei/persoana este inclus transportul cu autocar (minim 3*) pe ruta Bucuresti - Potlogi -Targoviste - Bucuresti si asistenta turistica. Plata se face prin transfer bancar, sau in numerar. Pentru rezervari si pregatirea facturii va rog sa transmiteti email sau mesaj privat. Rezervarea se face in ordinea platii, incepand cu randul al doilea de scaune din autocar.

Relatii suplimentare: Tel: 0727 398 185 - Daniel intre orele 14:00 - 20:00

Tariful de 20 lei/persoana pentru acces si ghidaj la obiective se strange exclusiv in numerar la sosirea la autocar sau anticipat.

Va asteptam cu mult drag,

Unde?

The Harp Irish Pub & Restaurant

Strada Bibescu Voda 1, 040151 București

Când?

2019-04-13 - 2019-04-13