împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Vara în care mama a avut ochii verzi

Vara în care mama a avut ochii verzi

[DOUĂ REPREZENTAȚII: DE LA ORA 19:00 ȘI DE LA ORA 20:30]

De: Tatiana Țîbuleac

Concept: Nicoleta Lefter

Cu: Serghei Chiviriga

Video art: Ioana Bodale

Compoziții muzicale: Alexandros Raptis

Mișcare scenică: Silvia Calin

💭𝗠𝗼𝘁𝘁𝗼:

„𝑰̂𝒏 𝒛𝒊𝒖𝒂 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒎𝒂𝒎𝒂 𝒂 𝒎𝒖𝒓𝒊𝒕 𝒏𝒆 𝒔𝒊𝒎𝒕̦𝒆𝒂𝒎 𝒄𝒂 𝒅𝒐𝒊 𝒉𝒐𝒕̦𝒊 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒖 𝒋𝒆𝒇𝒖𝒊𝒕 𝒐 𝒃𝒂𝒏𝒄𝒂̆.”

𝗜𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮̆ este un drum, din interior spre exterior, al unui adolescent care trece prematur prin situații-limită, de la moartea surorii sale în copilărie la absența tatălui din viața lui.

Aleksy, care face parte dintr-o familie de emigranți polonezi în Marea Britanie, petrece o ultimă vară împreună cu mama sa muribundă în sudul Franței, prilej ca relaţia dintre ei, profund

disfuncţională, să se amelioreze şi sentimentele sale să parcurgă traseul ură - iubire - durere.

Protagonistul este fulgerat de o dorință paradoxală “De ce nu începuse mama să moară mai devreme?” pentru că moartea resemnifică ura în dragoste totală.

Caruselul emoțional va fi reprezentat atât vizual, prin videoproiecții care scot la suprafață lumea interioară a adolescentului cât și audio, în manieră confesională, prin căști.

Fiecărui participant la spectacolul-instalație Aleksy îi va șopti în căști “semne ale inimii” greu de rostit cu voce tare.

În acest traseu introspectiv participanții sunt confruntați cu lupta lui Aleksy pentru acceptarea propriei identități, revolta adolescentină, furia devastatoare, frica de moarte, până în momentul în care toate sunt topite de o iubire copleșitoare pentru mama muribundă. … el care o urâse în toți acești ani.

Trăirile toate izbunesc și ajung să fie înghesuite în același moment de viață - o ultimă vară.

„Vara în care mama a avut ochii verzi” - o radiografie imersivă care atinge cele mai adânci crăpături ale minții și inimii, plină de cinism, agresivitate, dar și o doză mare de poezie.

💭𝐏𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐜𝐚 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐨 𝐠𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚 𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐚 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐚𝐠𝐨𝐧𝐢𝐬𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐚𝐦𝐢𝐧𝐭𝐢𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢𝐚, 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞 𝐜𝐮 𝐝𝐞𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞𝐭̦𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐦𝐢𝐣𝐥𝐨𝐚𝐜𝐞 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚.

photo credits Alina Usurelu

Informații utile

1. Nu permitem accesul în sala de teatru cu alimente și/sau băuturi.

2. Dacă vreți să vă bucurați de bunătățile din meniu, vă rugăm să ajungeți cu 45 de minute înainte de începerea spectacolului.

3. În timpul sp💭ectacolelor, restaurantul și barul nu funcționează.

4. Vă rugăm să puneți telefoanele pe modul silențios sau avion pe toată durata spectacolului.

5. Nu se fac rezervări pentru bilete. Le puteți achiziționa oricând de pe eventbook.ro sau de la Point, de joi până duminică, de la 11.00 la 23.00.

Unde?

POINT

10 Eremia Grigorescu, 010477 București

Când?

2019-04-13 - 2019-04-13