împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Munte și natură în Valea Cernei

Munte și natură în Valea Cernei

Acesta este un program de drumeții montane cu dificultate mare, dedicat montaniarzilor cu experiență și antrenament. Timp de trei zile (foarte încărcate), vom aborda trasee și obiective din Munții Cernei și Mehedinți, cele două diviziuni de sud-vest ale Grupei meridionale Retezat-Godeanu.

Ne vedem VINERI 29 MARTIE, de la ora 05:45, la stația de metrou EROILOR, ieșirea dinspre Opera Națională. La ora 06:00 se învârte roata autocarului, plecăm spre Băile Herculane și Motel Dumbravă, care ne va găzdui pentru următoarele două nopți în regim de cazare cu demipensiune. Cel târziu la ora 14:00, după ce lăsăm bagajele mari și facem cazarea, ne angajăm în traseul La Cârlige (celebrul pasaj cu scări de lemn) - Cătunul Ineleț - Cătunul Dobraia - Motel Dumbravă, care se realizează în 5-6 ore, astfel că ultima porțiune va fi parcursă la lumina lanternelor. Seara, după servirea cinei, vom avea opțiunea să chemăm taxiuri care să ne conducă La Cădițe - băile termale sulfuroase 7 Izvoare Calde.

Sâmbătă, 30 martie, ne trezim la ora 07:00 pentru micul dejun, iar la 08:30 pornim direct în traseul Motel Dumbravă - Cheile Țesnei - Vârful Pietrele Albe - Crovurile Mehedinților - Pasul Godeanu (La Fântână). Traseul are o dificultate mare dată de lungimea acestuia și se parcurge în circa 9-10 ore, inclusiv popasurile pentru masă și odihnă. După ce traversăm spectaculoasele Chei ale Țesnei, urcăm pe unul dintre cele mai înalte vârfuri ale Munților Mehedinți și traversăm platoul carstic al Crovurilor (Medved, Poienile Porcului, Crovul Mare, Beletina). Ultimul popas este La Fântână (la Matei), acolo unde ne desfătăm pe bună dreptate, după un traseu atât de lung, cu produsele naturale ciobănești și vânătorești, atât culinare, cât și bahice. Autocarul ne recuperează din Pasul Godeanu. Seara, după servirea cinei, vom avea opțiunea să chemăm taxiuri care să ne conducă La Cădițe - băile termale sulfuroase 7 Izvoare Calde.

Duminică, 31 martie, ne trezim la ora 07:00 pentru micul dejun, iar la 08:30 pornim cu autocarul spre Băile Herculane, acolo unde vom avea două direcții principale de continuare a zilei:

- varianta A: plimbare și odihnă stațiunea în Băile Herculane, cu mențiunea că veți avea program liber, fără ghidaj;

- varianta B: cine nu se resimte după ziua anterioară ne poate însoți într-o altă drumeție de nivel avansat - circa 7 ore - care va avea ca destinație principală Vârful Domogledul Mare; urcăm pe la Crucea Albă și coborâm pe Izvorul Feregari; cine dorește, poate parcurge traseul până la Crucea Albă (2 ore dus-întors) și ne așteaptă jos la Heculane până sosim din vârf.

Ajungem la București, stația de metrou EROILOR, la ora 22:00.

ALTE DETALII ESENȚIALE asupra deplasării noastre:

- excursia are punct UNIC de îmbarcare și debarcare = stația de metrou EROILOR, ieșirea dinspre Opera Națională;

- kilometri cu autocarul: 400 în prima zi, 25 a doua zi, 400 a treia zi (total 825 km);

- se merge în grup de circa 35 de componenți;

- echipament strict necesar: bocanci de 3 sezoane, rucsac de drumeție (30-40 litri), pelerină de ploaie, haine concepute pentru mișcare, costum de baie, lanternă;

- dificultatea drumețiilor din toate cele trei zile este mare, participarea necesită antrenament și echipament adecvate;

- se doarme la Motel Dumbravă, în regim de cazare cu demipensiune (mic dejun și cină), în camere duble sau de mai multe persoane (mini-grupurile vor avea prioritate la camerele de peste 2 locuri);

- pentru picnicurile în natură din timpul celor trei zile ne vom aproviziona corespunzător cu mâncare și apă;

- costuri suplimentare vor fi generate de taxiurile spre Cădițe (opțional);

- plata se efectuează numai prin transfer bancar (detalii mai jos).

Preţul aplicaţiei este de 450 de lei - include transport cu autocarul şi tot ceea ce ţine de acesta, cazare cu demipensiune 2 nopți la Motel Dumbravă de pe Valea Cernei, ghidaj şi organizare.

Pentru accesul pe lista de participare este necesară achitarea unui avans în valoare de 150 de lei. Data limită pentru achitarea diferenței de 300 lei este 22 martie, dincolo de care locurile solicitate, dar neachitate, se consideră libere și disponibile.

Înscrierile se fac prin mesaj privat spre pagina Arhiva de Geografie sau prin e-mail: geoarhiva@gmail.com

ATENȚIE - efectuați plata numai DUPĂ ce ați primit confirmarea disponibilității locurilor, niciodată înainte!

Plata se face prin transfer bancar în contul Geoarhiva SRL (C.U.I. 38009864, sediu social Splaiul Independenței, nr. 273), iban RON = RO83 INGB 0000 9999 0702 6194

Pentru validarea ulterioară a înscrierii, veţi fi rugaţi să specificaţi numele tuturor persoanelor înscrise, apoi datele personale ale plătitorului necesare emiterii facturii și întocmirii contractului.

Vă mulţumesc frumos,

Andrei Ionel

Proiectul Arhiva de Geografie se derulează prin Agenția de Turism GEOARHIVA (organizatoare cu activitate exclusiv online), Licență de Turism nr. 654 din 18.01.2019.

Unde?

Eroilor

strada doctor lister nr.21, București

Când?

2019-03-29 - 2019-03-29