împreună susținem comunitatea, educația și cultura

„O retrospectivă din dragoste” - Ana Bănică

„O retrospectivă din dragoste” - Ana Bănică

„O retrospectivă din dragoste”

Artist: ana bănică

Curator: Ioana Ciocan

Arhitect: Attila Kim

Vernisaj: 26 februarie, de la ora 18.00

ARCUB demarează al patrulea an al Programului Expozițional cu expoziția „O retrospectivă din dragoste” semnată de artista vizuală Ana Bănică. Expoziția organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB este curatoriată de Ioana Ciocan, cu un design semnat de arhitectul Attila Kim, și va fi vernisată marți, 26 februarie, de la ora 18.00. Expoziția poate fi vizitată zilnic, la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90, în perioada 26 februarie – 7 aprilie 2019, între orele 14:00 - 22:00.

În prima expoziție a anului la ARCUB, „O retrospectivă din dragoste”, Ana Bănică vorbește despre dragoste și alți demoni, ieșind din obișnuit pentru a ne tenta să relaționăm altfel cu această noțiune sentimentală.

„Ana Bănică reușește să ne surprindă de fiecare dată, să ne scoată din zona de confort, deși subiectele pe care le abordează de obicei sunt cât de poate de confortabile. Ca de exemplu: dragostea. Dacă te simți conectat la subiect, înseamnă că vei rezona, în noua expoziție, la «Cele 7 cercuri ale iubirii» care te îmbracă precum un «Cocon» sau vei purta o «Conversație» despre «Casnic Love» sau «Cosmic Love», îți vei aminti când ai spus «DA» sau «Nu pot fără tine», când vedeai relația ca pe un «Acoperiș» sau ca pe o carte deschisă. Expoziția de la ARCUB este o expoziție despre Iubire. Dar nu numai. Bucuria, tresăltarea, dificultățile, agonia, urmările sunt frânturi de stări și emoții care definesc cine suntem. Explorat prin stilul de acum binecunoscut al artistei, subiectul devine dintr-o dată o definiție extrem de realistă, revelată printr-o serie de desene construite pe metaforă. Ana Bănică ia în considerare fiecare poveste în parte și îi dă forma propriului punct de vedere. Coincide cu al tău?” declară Ioana Ciocan, curatorul Programului Expozițional ARCUB 2019.

Evenimente conexe ale expoziției „O retrospectivă din dragoste” sunt programate în luna martie, când artista Ana Bănică va susține două workshop-uri de artă dedicate familiilor și un performance pentru comunitatea artistică, axat pe tematica iubirii.

Participarea la toate evenimentele organizate în cadrul expoziției de la ARCUB este gratuită.

Despre Programul Expozițional ARCUB

Inițiat în anul 2016, Programul Expozițional ARCUB a adus în atenția publicului opere valoroase de artă, artiști consacrați și emergenți, sub îndrumarea istoricului de artă Erwin Kessler, a artistei Simona Vilău, a co-fondatorilor Aiurart – Alex Radu și Dan Popescu, a curatorilor Olivia Nițiș, Marius Tița, Silviu Pădurariu. Printre cele mai notabile evenimente ale spațiului expozițional de la ARCUB, în perioada 2016-2018, s-au numărat expoziția solo „Contagiune a lui Dumitru Gorzo”, expoziția de artă postbelică autohtonă „Ucenicie printre arte. Sorin Costina, colecționar”, expoziția de grup a unor artiști emergenți „Life Is What Happens to You While You’re Busy Making Other Plans”, expoziția „Constantin Brâncuși: omul și lucrurile” realizată la 140 de ani de la nașterea artistului.

Unde?

ARCUB

Str. Lipscani nr. 84-90, 030037 București

Când?

Lun., 25 mar.14:00Mar., 26 mar.14:00Mie., 27 mar.14:00+38