împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Proiecții de filme peruane

Proiecții de filme peruane

În continuarea atmosferei peruane creată de expoziția de pictură "Recorriendo Perú", prin bunăvoința Ambasadei Perú în România, în zilele de 25, 27 si 29 martie la Sala Auditorium a Institutului Cervantes vor avea loc proiecțiile a trei lungmetraje peruane după următorul program:

Luni, 25 martie 2019, ora 19:00 - "Retablo", regia Álvaro Delgado Aparicio, Peru, 95 minute, dramă, v.o. spaniola, subtitrare română si engleza. Filmul se proiectează cu sprijinul festivalului Pelicula Latin American Experience, Premiul Juriului pentru cel mai bun film.

Sinopsis: Undeva departe, pe culmile muntoase din Peru, Segundo, la cei 14 ani ai săi, se pregătește să o ia pe urmele tatălui său în tradiționala artă a retablo-ului – confecționând casetuțe artizanale elaborate reprezentând scene religioase sau evenimente importante din viața de zi cu zi. Deși Segundo își admiră mult tatăl, băiatul devine pe zi ce trece tot mai neliniști. În momentul în care află secretul sfâșietor pe care îl ascunde tatăl său, Segundo se va trezi față-n față cu realitatea brută a mediului profund conservator și religios căruia îi aparține, dar și cu o legătură cu tatăl său mai strânsă și mai complexă decât și-ar fi imaginat vreodată.

Miercuri, 27 martie 2019, ora 19:00 - El acuarelista, regia Daniel Rodriguez Risco, Peru, 2008, 88 minute, dramă, comedie dramatică, v.o. spaniolă, subtitrare în engleză

Sinopsis: T este funcționar și vrea să-și împlinească visul cel mare, acela de a picta o acuarela, însă e împiedicat să facă acest lucru de vecinii săi cărora visul lui T li se pare o nerozie sublimă, ceva complet nepractic, ba chiar imoral. Evident au idei mai bune despre cum ar putea T să/-și umple timpul.

Vineri, 29 martie 2019, ora 19:00 – Una sombra al frente , regia Augusto Tamayo San Roman, Peru, 2007, 135 minute, dramă, v.o. spaniola, subtitrare în engleză

Sinopsis: Enrique Aet, un tânăr inginer de drumuri, este unul dintre acei profesioniști care s-au încăpățânat să construiască diferite căi de comunicație în Peru-ul începutului de secol XX. Dar e un demers difícil dată fiind geografía aspră și sălbatică. Cu toate astea, deși recent ieșită dintr-un război, Republica Peruană începe să avanseze către selva amazoniană în încercarea de a incorpora acest teritoriu imens în viața țării.

Notă: Intrarea este liberă în limita numărului de locuri disponibile. Accesul în sală se face pe baza unei solicitări de rezervare de loc trimisă la adresa de mail cultbuc@cervantes.es

Rezervarea devine valabilă numai dacă solicitantul a primit în scris o confirmare a disponibilității de locuri.

Unde?

Instituto Cervantes de Bucarest

Regina Elisabeta, nr. 38, 050017 București

Când?

Lun., 25 mar.19:00Mie., 27 mar.19:00Vin., 29 mar.19:00