împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Oscar şi tanti Roz după EE Schmitt, regia Chris Simion Mercurian

Oscar şi tanti Roz după EE Schmitt, regia Chris Simion Mercurian

OSCAR ȘI TANTI ROZ după Eric Emmanuel Schmitt, regia Chris Simion Mercurian

Cu: Oana Pellea , Marius Manole, Antoaneta Cojocaru, Cristina Cassian

Dramatizarea si regia: Chris Simion Mercurian

Scenografia: Adina Mastalier

Lighting design: Alexandru Darie

Oscar si Tanti Roz nu e doar povestea unui copil nedreptăţit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu; e povestea noastră, a tuturor. Există în textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburător: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viaţă, indiferent de cum ţi-e hărăzită - în chip de premiu ori de pedeapsă - fără a uita totuşi să răspândeşti binele în jurul tău.

Oana Pellea: Îmi place să cizelez, să şlefuiesc, să mă joc. Sunt în plin laborator şi asta îmi place cel mai mult. Fiind un subiect dramatic, am insistat cu regizoarea ca forma să fie luminoasă şi delicată şi cu mult umor. Ca lacrima să fie împletită cu râsul. Aşa-i şi în viaţă.

Marius Manole: Am avut din prima o întâlnire aparte cu Oscar şi Tanti Roz şi am ştiut imediat că o să-l fac. Când am citit cartea lui Eric Emmanuel Schmitt, am simţit că ceva se leagă, a fost ca o minune care plutea în aer. (...) Personajul principal din piesa asta nu e Oscar, nu e Tanti Roz, ci Dumnezeu."

Ioana Moldovan: Cu "Oscar şi Tanti Roz" teatrul redevine un spaţiu al excelenţei, unde spectatorii vin să vadă adevărul. Spectacolul de la Teatrul Bulandra e unul profund, puternic şi tulburător despre viaţă şi moarte.

Diana Marcu: După hohotele de râs şi momentele reale de emoţie din spectacol, piesa e un pariu câştigat.

Rozana Mihalache : Dacă vreţi să vedeţi două tinere talentate, o regizoare mereu surprinzătoare, un Marius Manole senzaţional, ca de obicei, şi pe Oana Pellea, cea mai frumoasă femeie din lume, vă recomand să mergeţi la această piesă.

Gândul: Timp de 150 de minute, Oana Pellea şi Marius Manole ţin spectatorii ţintuiţi în scaune şi cu ochii îndreptaţi spre scenă.

Unde?

Teatrul Bulandra Sala Toma Caragiu

Str. Jean Louis Calderon 76A, București

Când?

2019-03-30 - 2019-03-30