împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Sketch-uri: Clubul de Teatru pentru Non-actori Începători

Sketch-uri: Clubul de Teatru pentru Non-actori Începători

“Talentul este o mare capacitate de experimentare”

Viola Spolin

Te invităm la un curs ideal pentru tine dacă urmărești

- dezvoltarea empatiei

- antrenarea intuiției

- creșterea spontaneității

- analiză, autoanaliză, conștientizare

- creșterea conștiinței de sine (self awareness)

- deschidere către vulnerabilitate

- antrenarea flexibilității

- exersarea stăpânirii de sine

- implicare

- dezvoltarea inteligenței emoționale

ÎN CE CONSTĂ ACEST CURS?

Antrenament. Analiză. Explorare. Repetiție. Repetiție. Repetiție. Reprezentație!!!

Dacă îți place joaca și jocul și vrei să faci primii pași către scenă - acum este momentul tău. Începem prin familiarizare cu arta actoriei și tot ceea ce presupune ea, continuăm cu jocuri de cunoaștere - pentru a învăța să cunoaștem personajele - dar și de autocunoaștere - pentru a vedea cum suntem noi în diverse situații date, pentru ca mai apoi să ridicăm câteva sketch-uri pe care să le prezentăm în cadrul unui spectacol cu prietenii și familia, într-o locație centrală! :) Ulterior, dacă veți vrea să repetați experiența spectacolului, ne vom asigura că veți primi întreg sprijinul nostru.

Pasul 1: Coeziunea grupului.

Cunoaștere. Relaționare. Comunicare. Cooperare și interacțiune pe text.

- antrenarea grupului în jocuri interactive de încredere, relaxare, acceptare, explorare, destindere, control, adaptabilitate și dezinhibare sau eliminarea unor inhibiții.

Pasul 2: Texte fixe. Explorarea sinelui în situații. Construcție de scene.

Jocuri de rol: Eu în situație cunoscută

Eu în situație necunoscută

Alt eu în situație cunoscută

Alt eu în situație necunoscută.

Descifrarea și analiza textului dramatic. Integrarea procesului dramatic. Asumarea situațiilor și a personajelor.

Pasul 3: De la repetiție la reprezentație.

Stabilirea cadrului comun, fixarea opțiunilor, refacerea procesului dramatic, repetarea scenelor și ridicarea spectacolului final.

CE APTITUDINI ANTRENĂM?

- observare

- ascultare

- concesie și cooperare

- analiză obiectivă

- imaginație

- creativitate

- memorie senzorială

- memorie emoțională și afectivă

- empatie și intuiție

CE NE PROPUNEM?

Deosebit și incitant este că, în convenția dată de arta dramatică, ai toată libertatea să greșești și să înveți din greșelile tale. Copilul din voi nu se va supăra, ci se va trezi cu poftă de viață și de acumulare.

Facem împreună primii pași pentru o comunitate de non-actori!

Ne propunem să formăm o trupă de teatru formată exclusiv din non-actori, care să primească informația necesară și să dispună de antrenamentul psiho-fizic specific actorilor, pentru ca apoi, în timp, să prindă aripi pentru a explora prin intermediul rolurilor doar cu îndrumarea unui actor.

Textele vi le propunem noi, însă suntem deschiși să explorăm împreună temele sau interesele propuse de voi. De ce? Suntem de părere că există o „foame de roluri” în fiecare dintre noi, o dorință de cunoaștere și experimentare prin ochii sau papucii altuia. De aceea vă propunem un cadru liber în care arta actorului servește explorării vieții în toate aspectele ei.

CE AVANTAJE AM?

- Trei traineri coordonatori;

- Posibilitatea de acces la spațiu pentru repetiții în lipsa trianerilor cu programare pentru repetiții extra;

- Reduceri atractive pentru plata integrală în avans! :)

CÂT COSTĂ?

Prețul pentru un întreg modul este de 900 lei (adică 75 lei/ședință).

La plata integrală a celor 12 ședințe până cel târziu pe 10 ianuarie beneficiați de o reducere specială din partea noastră de 15% - prețul fiind astfel de 765 lei! Dacă știți sigur că veți lipsi la una sau două ședințe (o zi de naștere, o deplasare, un training etc) vă oferim posibilitatea de a le elimina din calculul total, beneficiind însă în continuare de o reducere de 10% .

CÂND?

12 ședințe, în fiecare miercuri începând cu 6 februarie până pe 24 aprilie, între 19:00 și 21:00, cu spectacol în ultima ședință. (ne rezervăm dreptul de a amâna, în cazuri excepționale, începerea cursului, cu maximum 2 săptămâni, pentru a putea asigura un grad optim de ocupare a locurilor și astfel o grupă cât mai completă și eficientă).

UNDE?

Spațiul nostru se află în str. Alexandru D. Xenopol nr. 19, etajul 1, în zona Grădina Icoanei, intrarea dinspre str. Polonă, la 5 minute de mers pe jos de metrou Piața Romană.

EXCELENT! CUM MĂ ÎNSCRIU?

Pentru înscrieri este suficient să achitați, după caz, cursul integral sau prima tranșă - plata se poate efectua în siguranță de aici:

https://continuu.studio/product/sketch-uri-clubul-de-teatru-pentru-non-actori-incepatori/

Dacă mai aveți nelămuriri, întrebări pe care doriți să ni le puneți ne puteți contacta prin e-mail la contact@continuu.studio sau la numărul de telefon 0731 223 675.

Număr maxim de participanți: 12.

-------------------------------------------

CINE SUNT TRAINERII?

Vladimir Purdel este actor, facilitator de workshopuri bazate pe arta teatrală și improvizație. În calitate de trainer, din 2012, Vladimir a susținut workhopuri cu echipe din diverse corporații din România - Vodafone, Oracle, B/S/H, Tenaris, Steelcase, MediCover - trainingul focusându-se pe dezvoltarea comunicării și colaborării în cadrul unei echipe sau între departamente, prin intermediul tehnicilor de improvizație teatrală. Vladimir are o experiență de peste 6 ani în educația alternativă prin tehnici teatrale pentru elevii de liceu și studenți. În calitate de actor, poate fi urmărit pe scena Teatrului Național București, a Teatrului Anton Pann, a Teatrului de Comedie și a Teatrului Act.

Smaranda Caragea: absolventă în 2008 a Facultății de Teatru – specializarea Arta Actorului, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, Smaranda a urmat studiile masterale în Arta Actorului și pe cele doctorale, în cadrul UNATC, cu teza “Dezvoltarea continuă prin arta actorului pentru non-actori” (coord. Prof.Univ.Dr. Olga Delia Mateescu). În prezent angajată a Teatrului de Comedie din București, Smaranda are în spate o vastă experiență de actriță, apărând de-a lungul anilor în nenumărate piese de teatru, filme de diverse metraje, spoturi publicitare, emisiuni TV sau online și dublaje de voci în seriale TV sau de desene animate. Spoturile grupului de comedie Sector 7, piesa “Bullets over Lipscani” - long-time-runner-ul de pe scena teatrului Godot sau vocea îndrăgitului personaj Hannah Montana sunt doar câteva din ipostazele pentru care Smaranda este cunoscută și îndrăgită, atât în rândul celor mari cât și în rândul copiilor.

Încă de la absolvirea facultății de teatru – și cu o contribuție decisivă a celor doi ani de studiu în cadrul Facultății de Sociologie-Psihologie din cadrul Universității Spiru Haret, Smaranda a fost deosebit de implicată în latura educațională și formativă a artei actorului, dezvoltând, perfecționând și susținând, începând cu 2008 și până acum, o gamă variată de cursuri ce îmbină actoria și dezvoltarea personală continuă. Cursuri precum “Introducere în arta actorului”, “Teatru aplicat”, “Școala de vară și actorie pentru copii”, “Primii pași în teatru”, “Antrenamentul memoriei prin tehnici de teatru” sau “Teatru aplicat în dezvoltare personală”, susținute ca lector în cadrul Fundației Calea Victoriei, dar și multitudinea de workshopuri și teambuildinguri organizate pentru companii precum JCC - Jewish Community Center, Jacobs, HP, Allianz-Țiriac, Leroy Merlin sau King România au reprezentat atât bazele, cât și garanția, unei solide experiențe de training a Smarandei Caragea, concretizată și materializată în cadrul cursurilor Studioului pentru Dezvoltare prin Artă “Continuu”.

Alexandra Salceanu a absolvit Facultatea de Teatru, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, București, în anul 2008, iar masterul, la aceeași instituție, în anul 2010. Tot aici a urmat cursurile Școlii Doctorale, pe tema ”Funcția curativă a Teatrului în Societatea Contemporană”, având-o ca profesor coordonator pe doamna Prof.Univ.Dr. Olga Delia Mateescu și, ulterior pe domnul Prof.Univ.Dr. Paul Chiribuță. Cu această ocazie a fost asistent universitar la clasele domnilor profesori Paul Chiribuță, Marius Gâlea și Știmg_8149.jpgefan Velniciuc.

A debutat la Teatrul Maria Filotti, Brăila, în 2010, cu rolul Solveig, din piesa Peer Gynt, de Henrick Ibsen, în regia lui Vlad Cristache. A avut colaborări ulterioare la același teatru, spectacole în spații independente, cursuri de actorie cu adulți și copii, proiecte de educație prin teatru, apariții în diverse spoturi publicitare, seriale și filme de diverse metraje.

În prezent este angajată la Teatrul Național București. Joacă în spectacolele: Furtuna, de William Shakespeare, No man’s land, regia Alexander Morfov, Umbre, de Marilia Samper, regia Vlad Cristache, Viforul, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, regia Alexandru Dabija, la Teatrul Național București; în Peretele și 7 dintr-o lovitură, scrise și regizate de Lia Bugnar, Cum se cuceresc femeile, adaptare după Woody Allen, regia Liviu Lucaci la Teatrul Metropolis; în Before Breakfast, de Eugene O’Neill, regia Alexandra Popescu la Teatrul Bulandra. O puteți vedea jucând alături de personalități marcante ale teatrului românesc, Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, precum și altele, la teatrele mai sus menționate.

Experiența profesională în domeniul cursurilor de dezvoltare personală este, de asemenea, vastă și variată, de-a lungul anilor fiind implicată în multiple proiecte pe acest subiect, coordonând diverse grupuri de adulți, studenți, elevi și copii, în colaborare cu Fundația Calea Victoriei, Festivaluri de tineri actori sau amatori, Școli de dezvoltare personală sau proiecte educaționale supervizate de Ministerul Educației Naționale.

Unde?

Continuu Studio - Dezvoltare prin Artă

str. Alexandru D. Xenopol 19, 030167 București

Când?

Mie., 27 mar.19:00Mie., 3 apr.19:00Mie., 10 apr.19:00+9