împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Foreplay

Foreplay

Foreplay este unicul spectacol din România care abordeaza inchistarea societatii actuale in privinta sexualitatii si una dintre consecintele majore ale acesteia: sarcinile timpurii.

10% dintre mamele care nasc anual în România sunt minore. Dintre aceste 22.000 de adolescente care devin mame anual, Foreplay pune în scenă poveștile a trei dintre ele si vorbește despre standarde duble, despre falși-vinovați, despre ce se poate face cand intr-un cuplu de adolescenti apare un copil pe neasteptate.

Spectacolul a obtinut Premiul pentru cea mai buna regie, in cadrul Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent 2018.

si

Premiul pentru comunicare si mediere culturala, in cadrul Premiilor Fondului Cultural National 2018

Foreplay este continuat de documentarul-web https://mameadolescente.ro/

si se bazează pe o cercetare de un an în care au fost reunite marturiile a 30 de mame adolescente din toata tara.

"O parte dintre intrebarile pe care piesa le pune se refera la sarcini nedorite, indiferent de context. E si un moment in care actorii pun pauza si au un dialog cu publicul, iar concluzia e ca aproape toti am fost in situatia sau avem apropiati in situatia de a se confrunta cu sarcini nedorite, copii fara vina, dar care s-au nimerit prost, ca sa parafrazez o replica din piesa. Mergeti si vedeti, e cu emotie, eu mi-am inghitit de cateva ori lacrimile." - Iulia Marcu

INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE la artrev.ro@gmail.com /centrulreplika@gmail.com

sau la 0732.101 860 / 0787.714 551

Limita de varsta: 12+

-------------

http://www.scena9.ro/article/un-spectacol-cu-mame-in-prag-de-bac

--------------

Text si Regie: Ozana Nicolau

Distributie: Ioana Anastasia Anton/ Teodora Dinca, Voica Oltean, Mihaela Radescu, Viorel Cojanu

Muzica: Diana Miron

Miscare: Silvia Calin

Scenografie: Malina Ionescu

Video: Elena S Gageanu

Light design: Radu Apostol

-------------

Distributie: Ioana Anastasia Anton, actriţă la Teatrul „Bulandra“ din Bucureşti, deţinătoarea premiului UNITER pentru debut în 2008 / Teodora Dinca (studenta in anul II la UNATC) şi Voica Oltean, studenta in anul I la UNATC, laureată la Festivalul de la Karlovy Vary pentru rolul din filmul „Breaking News“. Alături de ele joaca Mihaela Rădescu şi Viorel Cojanu, actori la Teatrul Mic Bucureşti.

Spectacolul de teatru „Foreplay“ este un proiect realizat de Asociatia Art Revolution în parteneriat cu Centrul de Teatru Educational Replika, Tineri pentru Tineri, World Vision Romania & Mame Pentru Viata, Agenţia Naţională Pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi si este co-finanţat de AFCN.

Unde?

Centrul de Teatru Educațional Replika

Str. Lânăriei 93 - 95, sector 4, 040327 București

Când?

2019-03-31 - 2019-03-31