împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Furtuna de emotii dupa nastere - grup de lucru psihoterapeutic

Furtuna de emotii dupa nastere - grup de lucru psihoterapeutic

Nasterea unui copil schimba perspective. Nasterea unui copil schimba atitudini. Nasterea unui copil schimba vieti.

Chiar daca bebelusul a fost dorit, acomodarea cu el poate sa devina o (prea) mare provocare pentru parinti dar in primul rand pentru mame, mereu acolo pentru a raspunde nevoilor lui. La presiunea pe care chiar mama o poate pune asupra ei, se adauga deseori si presiunea familiei, a societatii, ca ea sa se descurce, sa fie responsabila, sa fie un bun parinte, din toate punctele de vedere. Este dreptul mamei sa fie bine cu ea insasi, nu doar pentru bebelus, ci si pentru ea, ca persoana.

- Au trecut cateva saptamani de la nastere si nu reusesti sa intri intr-un ritm in care sa simti ca poti face fata nevoilor bebelusului?

- Au trecut cateva saptamani de la nastere si te simti trista, iritata, nervoasa, vinovata, extrem de obosita in majoritatea timpului? Nu iti intelegi sentimentele, pentru ca bebelusul a fost mult dorit si te gandesti ca ar trebui numai sa te bucuri de el?

- Ai suferit o trauma la nastere si retraiesti constant acel eveniment neputandu-te bucura de existenta bebelusului si de rolul de mama?

- Traiesti conflicte cu partenerul sau cu familia extinsa cu privire la cresterea si ingrijirea copilului si simti ca nu te poti face inteleasa?

- Te cuprinde o stare de agitatie, neliniste, nesiguranta, panica atunci cand este nevoie sa te ingrijesti de bebelus?

- Te simti vinovata pentru ca nu te consideri acea mama care iti doreai sa fii inainte de nasterea bebelusului, ci dimpotriva, poate ca judeci despre tine ca esti la polul opus?

- Ai suferit diverse alte traume dupa nastere si asta iti afecteaza starea psihica si relatiile cu cei din jur?

- Te simti coplesita, ca si cum ai pierdut contactul cu tine insati, nu te mai regasesti in ceea ce faci, te simti neinteleasa, singura?

- Bebelusul are anumite malformatii si iti este dificil sa te adaptezi la aceasta situatie?

Daca ai raspuns afirmativ la oricare dintre aceste intrebari sau daca pur si simplu simti nevoia sa lucrezi cu un psihoterapeut pentru a te reechilibra psihic dupa nastere, acesta este locul potrivit pentru a te intelege mai bine si pentru a pune ordine in ganduri si sentimente.

De ce sa alegi o psihoterapie de grup si nu individuala? Ambele tipuri pot fi potrivite pentru problema cu care te confrunti, insa grupul iti va oferi in plus sprijinul din partea fiecarui membu care il compune. Chiar daca nu vei vorbi la fiecare sedinta a grupului, fie pentru ca vei alege asta, fie pentru ca timpul nu va permite, vei constata cum ceea ce ai ascultat din partea celorlalti va lucra in interiorul tau si va contribui la vindecare. Grupul contine si da sens suferintei traite cu o capacitate crescuta fata de ceea ce se intampla in sedintele de psihoterapie individuala.

La acest grup de lucru psihoterapeutic sunt asteptate mamele ce au nascut de maximum 2 ani, indiferent de numarul copiilor.

Daca nu ai posibilitatea sa lasi bebelusul cu o alta persoana de ingrijire, este si el binevenit, daca are varsta pana intr-un an. Dorim sa ne asiguram in felul acesta ca se creeaza un spatiu propice explorarii psihice pentru toti participantii.

Ne propunem ca grupul sa fie constant si sa avem un numar de 12 intalniri bilunare. Pentru ca acest lucru sa fie indeplinit, este dorit ca angajamentul tau fata de participare sa fie ferm si responsabil. Scopul grupului este de a oferi sprijin psihoterapeutic profesionist pentru depasirea starii de conflictualitate/dezechilibru resimtita. In cazul in care acest scop nu va putea fi atins pe parcursul celor 10 sedinte (depinde de lucrul fiecarei persoane in parte cu sine insusi si de multi alti factori), vom decide impreuna, la finalul celor 12 sedinte care este cea mai buna varianta de a continua lucrul psihoterapeutic (sau daca este cazul stoparii) pentru fiecare persoana in parte, in functie de obiectivele individuale si de rezultatele obtinute pana in acel moment.

Acest grup NU este:

*un grup de socializare pentru mame

*un grup de sprijin in alaptare

*un grup de educatie parentala (desi pe parcurs probabil ca vor fi discutate anumite aspecte ce tin de psihoeducatie)

Grupul nu se poate intruni decat cu prezenta a minimum 5 membri.

Durata: 2 ore si 30 min/sedinta; 30 de ore in total.

Frecventa: saptamanala (cu pauze in zilele de sarbatoare, zilele libere nationale)

Pret: 960 lei/persoana/30 ore. Pretul se poate achita in 3 transe lunare a cate 320 de lei/persoana. Inscrierea in grup va fi confirmata dupa plata prin transfer bancar a primei transe. Detaliile de plata vor fi transmise prin email.

Data de inceput: 27 martie, ora 9:15

Psihoterapeut: Claudia Necula

Inscrieri:

Telefon: 0724883108

E-mail: contact@pravaliaparintilor.ro

Sursa foto: www.canva.com

Unde?

Pravalia Parintilor

Str. Th. Sperantia 108, bl. S22, sc. 2, Parter, ap. 2, interfon 2, 030939 București

Când?

2019-03-27 - 2019-03-27