împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Contemporary Dance Classes - 30 martie - 21 aprilie

Contemporary Dance Classes - 30 martie - 21 aprilie

Contemporary Creative Dreamers organizează în perioada 30 martie - 21 aprilie - cursul de dans contemporan,adresat atât începătorilor, cât și celor de nivel intermediar. Atelierul va fi susținut de coregraful Daniel Alexandru Dragomir.

"Definesc dansul contemporan nu ca pe un stil de dans, ci ca pe o forma de miscare care are puterea de a ne dezvolta atât fizic, cât și spiritual și mental. Acest limbaj se construiește prin îmbinarea tuturor principiilor care stau la baza motricității. Îmi place să privesc către sursa mișcării și să înțeleg ceea ce o generează și să urmăresc transformarea ei de la începutul ei până la finalul acesteia. Privind astfel, consider că fiecare dintre noi are capacitatea de a descoperi și redescoperi un limbaj propriu, un limbaj care este în continuă transformare." - Dragomir Daniel

În cadrul cursului de dans contemporan vom analiza mișcarea noastră în relație cu spațiul din jur și în relație cu partenerul. Vom lucra la nivel individual prin exerciții care ne vor face să înțelegem cum funcționează corpul nostru și cum îl putem folosi în funcție de scopul propus. De asemenea, vom lucra prin exerciții de parteneriat care au scopul de a stabili diferite tipuri de relații cu celălalt, călătorind de la exerciții de cunoaștere către exerciții de încredere.

Vom descompune mișcarea de la poziția verticală către sol prin schimbarea nivelurilor. Vom analiza împreună posibilitățile pe care le are corpul uman și vom descoperi noi puncte de contact.

Vom oscila între starea de echilibru și cea de dezechilibru prin schimbarea de greutate, prin mișcări de suspensie sau schimbarea bruscă a nivelului și a direcției mișcării.

Vom explora mișcarea prin schimbarea de nivel, călătorind de la poziția verticală către cea orizontală, de la lucrul cu solul către zbor.

Vom analiza necesitatea de a acționa, de a zbura, de a fugi, de a sta, de a fi

BIO COREGRAF:

Daniel Alexandru Dragomir este coregraf și performer. Este licențiat în Artele spectacolului – Coregrafie la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București.

Ca performer colaborează cu Andreea Novac, Vanda Ștefănescu, Mariana Gavriciuc, Massimo Gerardi, Teatrul de Musical și Operetă „Ion Dacian”. A participat la ateliere și workshopuri conduse de Cezara Blioju, Valentina de Piante, Judith State, Ohad Naharin, Rob Hayden, Marta Ladnazki, Eva Sanchez Martz, Simona Deaconescu, Vlad Merariu, Gigi Căciuleanu, Ana Maria Lucaciu.

Conduce grupul independent Contemporary Creative Dreamers, grup cu care în anul 2015 a câștigat o invitație de a compune un spectacol cu Teatrul de Balet Sibiu în cadrul „Alt Concurs Național de Coregrafie”. Onorând invitația celor de la Teatrul de Balet Sibiu, a compus în anul 2016 împreună cu aceștia lucrarea „Nu mai sunt eu”, un concept inspirat de lucrările lui Constantin Brâncuși. În anul 2017 revine la Sibiu pentru un al doilea spectacol intitulat „Când întunericul devine lumină”.

------------------------------------------------------------------------------------

*Nivelul cursului: Începător/Intermediar

**Cursul este recomandat oricărei persoane peste 13 ani.

***Numărul de locuri este limitat!

***Echipamentul de mișcare trebuie să fie unul lejer pentru a avea libertatea de a vă mișca în voie pentru a vă simți confortabil

--------------------------------------------------------------------------------------

Prgram:

În fiecare Sâmbătă și duminica - în intervalul orar 16:00 - 18:00 - în perioada 30 martie - 21 aprilie

Sâmbătă: 30 martie, 6,13,20 aprilie

Duminică: 31 martie, 7,14,21 aprilie

-----------------------------------------------------------------------------------

Locația:

Spațiul de dans este situat la adresa Strada Tăbăcarilor 1, Bucuresti, vis-a-vis de Piața Bucur. .

-----------------------------------------------------------------------------------

Taxă de participare:

250 lei - preț integral

200 lei - preț redus pentru studenții secțiilor: "Artă coregrafică" şi "Arta actorului" + elevii liceelor de coregrafie.

60 lei - o sedință

Înscrierile se fac până pe 28 martie la adresa de email:

danielalexandru.dragomir@gmail.com

Unde?

Duplex Cursuri de Dans si Sport

Strada Tabacarilor 2, 040265 București

Când?

Sâm., 30 mar.16:00Dum., 31 mar.16:00Sâm., 6 apr.16:00+5