împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Educația pentru pace

Educația pentru pace

” Evitarea conflictelor este misiunea politicii. Construirea păcii este misiunea educaţiei.”

Trăind în vremuri de război, Maria Montessori a fost cunoscută ca un promotor activ al păcii, fiind nominalizată de trei ori la Premiul Nobel pentru Pace. Din acest motiv educația Montessori este numită și Educație pentru pace, crezul profund al Mariei Montessori fiind că educația este cheia pentru dezvoltarea, prin intermediul generațiilor viitoare, a unei lumi mai bune.

Metoda Montessori înglobează principii de comunicare, de managmentul conflictelor, principii de interdependență, etice și morale în felul în care abordează predarea din diferitele arii curriculare.

Atelierul este o incursiune în modul în care principiile sus numite sunt parte din procesul nostru de învățământ, în fiecare zi.

Despre lector:

Magda Crihan este profesor Montessori 6-12 ani, cu o experiență în alternativele educaționale de aproape 20 de ani.

Prima formare a fost de sistemul Waldorf, diplomă obținută în anul 2000, în București. Urmează cursuri de Teatru si Arta Vorbirii la Teatrul Logos, București. Până în anul 2012 a adunat experiențe la clasă ca educator, învățător, profesor de artă plastică.

În anul 2012 obține certificare AMI pentru segmentul 3-6 ani la Praga, Republica Cehă. Lucrează timp de 5 ani ca educator Montessori. În anul 2016 începe formarea ca profesor Montessori pe intervalul de vârstă 6-12 ani în Girona, Spania, curs finalizat în anul 2018.

Susține numeroase workshopuri, subiectele preferate fiind legate de fundamentele teoriei Montessori și aplicabilitatea lor în viața de zi cu zi.

" Aștept cu nerăbdare să vă întâlnesc. Tema păcii este provocatoare, atât în relație cu noi înșine, cât și în relație cu ceilalți."

Taxă de participare: 100 ron/persoană, 160 ron/cuplu. Educatorii cu diplomă AMI beneficiază de reducere de 50% a taxei de participare. Locurile sunt limitate.

Înscrieri la info@montessori.org.ro

Unde?

Montessori Institute of Bucharest

Str. Dragoslavele, Nr 2-4, Et 1, 011024 București

Când?

2019-03-27 - 2019-03-27