împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Grup de socializare pentru adolescenti

Grup de socializare pentru adolescenti

Motivație: Acest grup a pornit de la nevoia identificata în terapia individuala cu clienții noștri de a interacționa cu persoane care întâmpină aceleași dificultăți, dar și nevoia de a lega relății de prietenie cu persoane de aceeași vârsta. In cadrul acestor grupuri de socializare am văzut progrese semnificative în ceea ce privește socializarea, gestionarea propriilor emoții și încrederea de sine.

Scopul: Prin acest program ne dorim sa cream un mediu terapeutic de suport pentru copii cu abilități și nevoi speciale, sa facilitam dezvoltarea relațiilor de prietenie cu persoane de aceeași vârstă, sa dezvoltam încrederea în sine a participanților, sa ii ajutam sa gestioneze mai bine situațiile de viata incerte sau stresante, sa ii ajutam sa gasesca soluții pentru situațiile școlare problematice, sa își dezvolte abilitatea de a comunica, de a povesti și de a-și organiza discursul și activitățile zilnice.

Programul zilnic:

9:00 - 9:15 Salutul de dimineata si planificarea zilei

9:15- 9:45 Micul dejun: implicarea in activitatile de pregatire si stragere a mesei, bune maniere la masa

9:45- 10:15 exercitiu de psihoterapie de grup: exercitiu de dezvoltare a abilitatilor de comunicare, dezvoltarea increderii in sine si relatiilor armonioase cu ceilalti, autogestionarea emoțiilor și găsirea de soluții în situații sociale cu potențial stresant.

10:15- 10:45 Abordarea situațiilor școlare problematice, cresterea increderii in sine, îmbunatățirea relațiilor cu profesorii

10:45-10:55 relaxare prin joaca, activități de miscare, terapie ocupationala.

10:55-11:00 Rezumatul zilei.

Cand: In fiecare zi de luni, marti si miercuri de la 9:00 la 11:00

Unde: La Centrul WeChange, str. Edgar Quinet, nr.10, et.1, ap.7

Cine poate participa: preadolescenti si adolescenti intre 12 si 18 ani care intampina dificultati de socializare si adaptare scolara.

Cum ma pot inscrie: Inscrierea se face pe baza recomandarii de la medicul psihiatru si a unei evaluari psihologice initiale. Pentru mai multe informatii si pentru programare sunati la 0752678144.

Activitatile vor fi facilitate de psihoterapeuti acreditati de Colegiul Psihologilor din Romania cu experienta de lucru cu copii, preadolescenti si adolescenti.

Va multumim si va asteptam!

Unde?

Centrul de dezvoltare si psihoterapie WeChange

Edgar Quinet, nr.10, București

Când?

Lun., 11 mar.09:00Lun., 18 mar.09:00Lun., 25 mar.09:00+1