împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Somnambulism

Somnambulism

Lui Slava îi moare soţia, Renata. După o vreme, el găseşte e-mailurile soţiei sale, din care reiese că ani de-a lungul Renata îl înşelase, paternitatea lui fiind, astfel, anulată. Oricât l-ar durea, el înţelege că nu are niciun drept s-o învinovăţească pe Renata, fiindcă şi el, de vreo patru ani, are o amantă. Tot gândindu-se la natura minciunii, Slava hotărăşte să nu mai mintă, să spună doar adevărul. Iar această hotărâre îi aduce noi suferinţe: el devine caraghios şi incomod pentru restul lumii.

Spectacolul este rezultatul ediţiei a V-a a proiectului Spectacolul începe cu o lectură, desfăşurat în luna iulie a anului 2015, la Teatrul Nottara. În cadrul acestuia, au fost prezentate, sub rubrica „Teatrul contemporan rus”, trei piese semnate de scriitoarea Iaroslava Pulinovici: Corul lui Caron, Janna şi Somnambulism.

În data de 23 iunie 2017, spectacolul Somnambulism a fost reprezentat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Modern „Kolyada Plays”, desfășurat în orașul Ekaterinburg (Rusia).

Pentru interpretarea rolului Slava, actorului Ion Grosu i-a fost acordat - ex aequo - Premiul pentru cel mai bun actor, de către juriul Festivalului Internațional de Teatru Oradea (FITO 2017).

Spectacolului i-a fost decernat Premiul pentru cel mai bun spectacol din secțiunea competitivă „Criza pubertății, criza adolescenței” din cadrul Festivalului Internațional de Teatru „FEST(in) pe Bulevard” 2017.

Pe 14 noiembrie 2017, spectacolul a fost reprezentat în cadrul Festivalului de Teatru „Pledez pentru tine(ri)” de la Piatra Neamț.

Regia: Alexandru Mâzgăreanu

Distribuția:

Slava - Ion Grosu

Alla - Crenguţa Hariton

Dima - Karl Baker

Boris - Sorin Cociş

O fată - Diana Roman

Maksim - Iulian Mihai Cristea

Muzica: Alexandru Suciu

Scenografia: Rodica Der

Traducerea: Bogdan Budeş

Durată: 1h 40min (fără pauză)

Bilete la Casa de bilete a teatrului, deschisă zilnic, între 10.00-20.00 sau online pe www.nottara.ro

Unde?

Teatrul Nottara

Bd. Gen. Gheorghe Magheru nr. 20, 010334 București

Când?

2019-03-31 - 2019-03-31