împreună susținem comunitatea, educația și cultura

D)efectul Placebo - 27 martie - Ziua Mondiala a Teatrului

D)efectul Placebo - 27 martie - Ziua Mondiala a Teatrului

(D)EFECTUL PLACEBO

Creație colectivă

Distributia:

Vlad Nemeș

George Bîrsan

Alina Petrică

Rareş Florin Stoica

Ioana Predescu

Concept și coregrafie: Ștefan Lupu

Light design: Cristian Ciopată

Sound design: Daniel Octavian Nae

Instalație scenografică: Elena Dobîndă și Andreea Simona Negrilă

Un spectacol 9G la TNB.

--------------------------------------------------

(D)efectul Placebo este un spectacol viu, antrenant, provocator, despre artificialul lumii în care trăim, despre lucrurile pe care le-am uitat sau le-am înlocuit cu tehnologia, despre frica de a ne întoarce la viaţa reală… pentru că a devenit mai satisfăcătoare cea virtuală.

--------------------------------------------------

Ștefan Lupu:

(D)EFECTUL PLACEBO este un spectacol caustic, care dezbate confictul dintre natural şi artificial, real şi ireal, plastic şi sufletul omului bio-degradabil. Totul este reprezentat scenic într-o cheie comică, cu reflexii dramatice dansante.

Efectul (D)EFECTULUI înseamnă dorinţa de a strânge pe cineva drag în braţe şi de a-i spune "mă bucur să te văd", "mi-a fost dor de tine", "te iubesc".

Chat conversation end

Sent from Messenger (D)EFECTUL PLACEBO :) :(

--------------------------------------------------

Impresii de la spectatori, după vizionare (sursa Facebook):

▪ Am văzut astăzi, la minunata oră 2 pm, o vizionare al unui proiect 9G la TNB, care m-a spart! Mi-a transformat toată ziua, din (…), în plină de bucurie şi sens! A scos chiar şi soarele, din bârlog! Bravo, mă, talentaţilor, minunaţilor profunzi, ai marilor oraşe! Alina Herescu – scenograf

▪ E o bijuterie de spectacol, e o creaţie frumoasă şi inteligentă, cu artişti care demonstrează că, atât prezentul, cât şi viitorul teatrului românesc sunt în siguranţă! Felicitări! Gina Şerbănescu critic de dans

--------------------------------------------------

"E despre cum am înlocuit realul cu irealul doar pentru că așa ne creăm iluzia că vom fi acceptați, iubiți și apreciați. E despre cum am încetat să trăim, să simțim și am predat ștafeta touchscreen-ului, prelungirea indiscutabilă a mâinilor noastre, pe care ne proiectăm viața, așa cum ar trebui ea să fie, nu așa cum este. „(D)efectul Placebo” scoate la iveală singurătatea dezolantă care se dezvăluie atunci când lumea virtuală e scoasă din circuitul cotidian și fuga omului de rând spre acest fals refugiu.”

http://yorick.ro/virtual-versus-real-in-defectul-placebo/

Oana Bogzaru

----------------------------------------------------

”Spectacolul ăsta, conceput colectiv şi conceptualizat de Stefan Lupu ţi se înşurubează în creier şi te urmăreşte mult timp. Nu ştiu dacă e meritul muzicii, al mişcărilor sincopate de marionete pixelate ale actorilor sau al forţei acestora din urmă de a crea personaje atât de cumplit seducătoare.

Vlad Nemes, Alina Petrica, George Bîrsan, Rareş Florin Stoica şi Ioana Predescu ne invită la o şedinţă de terapie greu de îndurat (pentru că se spun multe adevăruri şi toate ne privesc, dar care, în acelaşi timp, provoacă empatie pentru că e sinceră). În ciuda furiei şi a cinismului, mesajul transmite o doză preţioasă de candoare şi fragilitate.” —

"Sugestie: cumpăraţi două bilete la acest spectacol şi invitaţi un om drag, pe care nu l-aţi mai văzut demult! Vă va face tare bine.”

http://port.ro/article/39813

Răzvana Niță

Unde?

Teatrul National Sala Mică

București

Când?

2019-03-27 - 2019-03-27