împreună susținem comunitatea, educația și cultura

✭Allegro, ma non troppo ✭

✭Allegro, ma non troppo ✭

Sala Mare, TNB

Allegro, ma non troppo

de Ion Minulescu

Regia: Răzvan Popa

Scenografie: Florilena Popescu Fărcăşanu, Maxim Corciovă

Ilustrație muzicală: Răzvan Popa

Video: Răzvan Popa

Cu: Razvan Popa/ Patru Gavril, Marius Rizea , Eugen Cristea, Costina Cheyrouze/ Monica Davidescu, Aylin Cadir/ Ileana Olteanu, Victoria Dicu/ Raluca Petra, Costy Lupsa.

Autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, Ion Minulescu (1881 – 1944) este cunoscut astăzi mai ales ca poet al Romanțelor. Teatrul său merită a fi redescoperit pentru dialogurile vii, umorul alert, naturalețea poveștii, verva intelectuală, originalitatea scriiturii.

O comedie sentimentală, cu încurcături amoroase și suspansuri dramatice. O satiră de moravuri cu un milionar, o soție și un dramaturg, alături de alte personaje pitorești – o amantă, un samsar, o slujnică – vă va ține, timp de o oră și jumătate, captivați de farmecul și savoarea epocii interbelice.

Apariții neașteptate și răsturnări de situație, un ingenios melanj între teatru și realitate, un adulter care se comite sub ochii soțului, sub masca unei piese fictive. O pledoarie pentru firescul în teatru, care trebuie să se inspire din viață.

★★★★★ "Marea şi plăcuta surpriză a acestei propuneri a Naţionalului bucureştean este textul. Foarte bine scris, unitar, cu umor şi suspans, el oferă partituri consistente dar şi premisa unei construcţii regizorale dinamice şi creative."

Razvana Niță, PORT.ro

★★★★★ "Este un spectacol bine ritmat (allegro, ma non troppo), echilibrat, stenic, un spectacol care survolează cu eleganţă ceea ce poate fi depăşit de timp. Nu putem decât să salutăm ca pe un act de cultură curajul direcţiunii Naţionalului bucureştean de a ne reaminti de existenţa unui autor dramatic şi a ne îndemna să-l (re)descoperim pe Ion Minulescu".

Mariana Ciolan, Revista Teatrală Radio

★★★★★ "Allegro, ma non troppo, lecție de scriitură dramatică, articulată cu har la prezent de jocul formidabil al lui Gavril Pătru și Marius Rizea. ... anticipez doar că se va juca vreme îndelungată cu casa închisă".

Mircea M. Ionescu, Taifasuri

★★★★★ "Vor fi încântați amatorii de teatru tradițional, cumsecade, elegant, în care nu se înjură și nu se dezbracă, în care partea deșucheată se află într-un subtext igienic, de unde nu lezează pudibonderia spectatorului de școală veche.

Ca gen, spectacolul Allegro, ma non troppo se situează între vodevil (fără cuplete) și teatru bulevardier, tema fiind una arhiexploatată de dramaturgii tuturor vremurilor: soția își înșeală bărbatul, bărbatul își înșeală soția, amanta și amantul înnoadă o frumoasă relație. (...) Fie și numai pentru Florica Victoriei Dicu și merită să dai banii pe bilet".

Gabriela Hurezean, Muze și arme

Biletele se pot achiziționa de pe portalul www.mystage.ro dar și de la casa de bilete a Teatrului Național.

Unde?

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti

Bd. Nicolae Bălcescu nr. 2, 010051 București

Când?

2019-03-30 - 2019-03-30