împreună susținem comunitatea, educația și cultura

În numele tatălui - Povești la Replika

În numele tatălui - Povești la Replika

25 MARTIE (Luni)

*** ora 19.00 - TEATRU

„În numele tatălui” de Elena Vladareanu

O producție ART NO MORE

Regie: Robert Balan

Distribuție: Carmen Florescu, Ozana Oancea, Virgil Aioanei

Scenografie: Elisabeta Gedő

Limită de vârstă: 15+

Intrare liberă pe bază de rezervare la centrulreplika@gmail.com / 0732.101.860 / 0787. 714.551

Fie că îți iei libertatea de a refuza o religie, fie, dimpotrivă, ești practicant, la un moment dat se va vorbi și decide în numele tău, va trebui să dai socoteală. ”În numele Tatălui” este despre oameni și despre istorii personale, despre cum mediul religios interferează cu viața intimă, profesională și socială, despre schimbări, acceptări și suferință, despre formare și ”zestre culturală” A vorbi despre religie și identitate religioasă într-un moment în care a fi religios echivalează cu a susține public o agendă politică cel puțin controversată este un act de curaj. A împacheta confesiunile și opiniile și amintirile unei vieți religioase intense și active, cu bune și cu rele, într-un spectacol de teatru este atât un prilej de asumare a religiei ca dimensiune esențială a vieții private, cât și un start al dialogului.

Spectacolul constă într-o serie de șase monologuri și alte scene bazate în totalitate pe interviuri cu diferiți oameni pe subiectul unei copilării religioase și efectele sale la maturitate.

*** ora 20.45 - CARTE

„De ce să fii fericită când poți fi normală” de Jeanette Winterson, Editua Hecate, București, 2015, traducere din limba engleză și note Vali Florescu

„Jeanette a avut toate premisele să ajungă un rebut social, o persoană pierdută în marele anonimat social. Copil adoptat, căruia toată copilăria i s-a spus că a fost „în pătuțul greșit”, crescut într-o familie de penticostali habotnici, familie disfuncțională care locuia într-o casă cu WC în curte, pe ai cărui pereți erau lipite citate din Biblie, o familie din pătura de jos a populației din nordul industrial al Marii Britanii, așadar acest copil, Jeanette, și-a dorit dintotdeauna mai mult: să citească (ambiția ei: toată literatura engleză de la A la Z, la 16 ani fiind deja la litera N.” (Nona Ropotan, Book Hub)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Platforma de Artă Educațională 2018-2019 este un proiect de explorare și cercetare pedagogică a unor teme de maximă relevanță socială și politică, prin intermediul spectacolelor de teatru, cărților, filmelor, dezbaterilor și atelierelor teatrale.

___________________________________________________

POVEȘTI la REPLIKA începe pe 11 martie cu spectacolul „Interior 0” (producție a Asociației Culturale ADO în parteneriat cu Centrul Replika) și se încheie pe 3 iunie cu „Totul e foarte normal”, o producție Centrul Replika .

În fiecare zi de luni, în perioada martie-iunie, vor fi prezentate spectacole de teatru și cărți, iar în fiecare zi de marți, filme înrudite tematic.

___________________________________________________

POVEȘTI la REPLIKA face parte din proiectul „Personal/Colectiv. Proiect de Artă Educațională” și este finanțat de AFCN - Programe Multianuale.

„Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.” ___________________________________________________

Toate spectacolele încep la ora 19.00 urmate de o prezentare de carte.

Toate filmele încep la ora 19.00.

Unde?

Centrul de Teatru Educațional Replika

Str. Lânăriei 93 - 95, sector 4, 040327 București

Când?

2019-03-25 - 2019-03-25