împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Masterclass #6: Cum ajung filmele la public

Masterclass #6: Cum ajung filmele la public

Student Hub prezintă Masterclass #6: Cum ajung filmele la public

Speaker: Cătălin Anchidin

Luni, 25 martie, 19.00, POINT, str. Eremia Grigorescu 10

UPDATE: Toate locurile disponibile au fost ocupate în urma atingerii numărului maxim de înscrieri.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

----------------------------

Dorința ca filmul său să ajungă în fața unui public cât mai numeros există în fiecare cineast. Dar cum încurajezi spectatorii să pășească în sala de cinematograf și să vizioneze povestea de pe ecran? Dacă în realizarea unui film se parcurge un traiect bine definit, de la dezvoltarea scenariului până la forma sa finită în post-producție, următoarea etapă, și anume modul în care acesta ajunge în cinematograf și ulterior la public, nu deține un abecedar clar stabilit.

Cătălin Anchidin, unul dintre cei mai apreciați oameni de comunicare din industria locală de film, analizează opțiunile favorabile pentru a face un titlu cunoscut în rândul oamenilor și vine cu răspunsuri la întrebările pe care le ridică acest moment din viața unui film: distribuția în cinematografe și atragerea unor audiențe însemnate.

Pentru a înțelege și a descoperi secretele promovării unui film, vom trece pas cu pas, sub îndrumarea lui, prin subiectele principale ale masterclass-ului:

▪️ PR, marketing / distribuție de film - cum înțelegem termenii;

▪️ AXA Marketing & Comunicare - Distribuție - Cinematografe;

▪️ în ce etapă de dezvoltare a filmului începe munca unui om de comunicare și care este relația lui cu restul echipei filmului;

▪️ cum comunici ieșind din bulă și cum îți lărgești target-ul;

▪️ performanțe, dezamăgiri, provocări (toate cu exemple practice).

Pe lângă punctele de discuție, cei prezenți sunt încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu invitatul.

Participanții sunt așteptați începând cu ora 18.30, iar masterclass-ul se va desfășura între orele 19.00-21.00. Vom avea apoi o oră de povești & drinks în care ne-am dori să ne cunoaștem și să împărțim idei.

Participarea la masterclass este liberă și se adresează în principal studenților.

Numărul de locuri este limitat.

Pentru înscriere, completează formularul din link-ul de mai jos:

https://adfr-masterclass.typeform.com/to/zjA3NE

În limita locurilor disponibile, masterclass-ul este deschis și persoanelor care activează deja în industria filmului, pentru care tema cursului este de interes și utilă în practica lor, sau cinefililor care vor să descopere lumea din spatele ecranului și să-și îmbogățească cultura cinematografică.

----------------------------------

Despre Cătălin Anchidin

Cătălin Anchidin, un nume reprezentativ pentru domeniul de marketing și comunicare de film, este membru al Academiei Europene de Film, și o prezență activă în media când vine vorba de industria cinematografică. De numele lui se leagă proiecte de succes precum „Poziția Copilului” (Ursul de Aur - Berlinale 2013), „Aferim!” (Ursul de Argint pentru cea mai bună regie – Berlinale 2015), „Toni Erdmann” (Premiul Fipresci la Cannes 2016), „Sieranevada” (Propunerea României la Oscar 2017), „Un pas în urma serafimilor” (unul dintre cele mai de succes debuturi ale anului 2017). A lansat peste 50 de producții cinematografice, dar și seriale de televiziune. Din 2017, alături de Ilinca Belciu, deține ROLLERCOASTER PR, o agenție de relații publice nișată pe industrii creative.

StudentHUB este o platformă dedicată studenților de film și arte, dezvoltată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, care își propune să organizeze evenimente de dezvoltare profesională în cadrul cărora studenții au șansa să cunoască profesioniști ai industriei de film și, totodată, să descopere secretele meseriei prin prisma experienței acumulate a acestora.

POINT este un hub cultural independent, al cărui program explorează creații artistice performative cu caracter interdisciplinar, artă participativă, emergentă, inițiative educaționale și de cercetare a unor problematici de interes general. Misiunea este de a dezvolta un teren artistic propice tuturor artelor care au forța de a schimba treptat lumea din jurul nostru.

Organizat de: Asociatia de Dezvoltare a Filmului Romanesc

Parteneri media: Films in Frame, Aarc - All About Romanian Cinema, Dissolved Magazine, SUB25, The Institute, Festivalier, Observator cultural, IQads

Unde?

POINT

10 Eremia Grigorescu, 010477 București

Când?

2019-03-25 - 2019-03-25