împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Lansare de carte – O zi in Parisul sub asediu

Lansare de carte – O zi in Parisul sub asediu

Lansare de carte – O zi în Parisul sub asediu - Mini jurnal de călătorie - Camelia Șirli

Miercuri, 15 mai 2019 începând cu orele 18:00, în frumoasa locație Acuarela, cu foarte multe emoții voi oferi autografe pe primul meu jurnal de călătorie: O zi în Parisul sub asediu.

Micul jurnal cuprinde fotografii, ilustrații (realizate de mine) și povestea aventurii mele din decembrie 2018 când am fost in Paris și am avut supriza să mă trezesc fix în mijlocul protestelor care se petreceau în acea perioadă acolo.

„[...]Nu ies bine în Place de la Porte Maillot și observ că este invadată din toate părțile de vestele galbene. Deși îmi spun că sunt în siguranță și, teoretic, nu are ce să mi se întâmple, nu mă simt chiar în largul meu. De parcă aștept mica vibrație care ar putea să declanșeze o avalanșă. Douăzeci de minute mă învârt cumva în cerc, parcă să-mi dau seama ce să fac în continuare fără să-mi creez singură necazuri. Vin polițiști și protestatari din toate direcțiile, iar circulația este blocată.

Primesc mesaje de la prieteni: Ești bine acolo? Am văzut ce e în Paris... Bre. Să ai grijă. Au luat-o razna ăștia, rău, se pare.

Încerc să-mi păstrez calmul și să găsesc soluția ceea mai bună. Îmi reconfirm că nu sunt genul ăla de fotograf care se simte bine în mijlocul acțiunii și că nu-mi găsesc locul în situații de criză.

Număr până la trei și iau o gură zdravănă din aerul rece de decembrie. Butonez GPS-ul și descopăr că fac două ore pe jos de aici până la Philharmonie de Paris. Renunț să mă gândesc la diferitele probabilități și pornesc spre Cité de la Musique.

Un tată își învață fetița să meargă pe bicicletă. La numai două minute distanță de haosul din centru, viața își vede de ritmul ei, neatinsă, într-o zi de sâmbătă în Paris. Decid să mă concentrez pe acele momente care nu vor apărea la știrile de seară.[...]”

Despre mine, Camelia Șirli:

[...] Pe 23 august, mamei i s-a năzărit să facă o plimbare până la Gura Diham. Cum nici lui nu-i displac asemenea plecări neprevăzute, tata, deja obișnuit, a pregătit mașina și au pornit la drum. Era o perioadă aglomerată și nu au găsit cazare așa că au decis să doarmă în mașină. Mama a pus stăpânire pe scaunul șoferului pe care l-a transformat în pat, iar pe post de extensie a folosit volanul să-și întindă picioarele pentru că tot avea cârcei.

Eu aveam să mă nasc pe 11 septembrie, după douăzeci de zile de la această escapadă. Asta-s eu, Camelia, călător încă de dinainte să mă nasc. [...]

Această broșură-carte face parte din acele idei nebune care printr-o forță cumva magică a devenit realitate. Sunt foarte încântată dar și extrem de înspăimântată să-i fac cunoștință oficial cu lumea. Vă aștept cu mare drag să-mi fiți alături în această aventură!

În cadrul evenimentului vor fi expune ilustrațiile în original și o selecție de fotografii.

Când: Miercuri 15 mai 2019, începând cu orele 18:00

Unde: Acuarela – strada Polonă, nr. 40, București

Intrarea este gratuită.

Cartea va fi disponibilă pentru vânzare în cadrul evenimentului.

(banii strănși îi voi folosi pentru călătoria în Coreea de Sud pe care am să o fac de ziua mea în septembrie anul acesta și despre care o să povestesc într-o viitoare carte)

Fiecare exemplar primește cadou o fotografie format 10x15 care este pregătită pe o bază de carton negru și este semnată.

Unde?

Acuarela

40 Polona Street, 010503 București

Când?

2019-05-15 - 2019-05-15