împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Arhitecții și documentarele | Spații neterminate

Arhitecții și documentarele | Spații neterminate

Continuăm seria lunară de proiecții la intersecția între drepturile omului și arhitectură, între povești de viață și urbanism, între educație și practici cotidiene.

SPAȚII NETERMINATE | Alysa Nahmias, Benjamin Murray | Statele Unite ale Americii | 2011 | 86 min.

”Cuba va avea cea mai frumoasă academie de arte din lume.” – Fidel Castro (1961)

Proiectul ambițios al Școlii Naționale de Arte din Cuba, dezvoltat de trei tineri artiști la începuturile Revoluției lui Castro a fost mai întâi neglijat, apoi uitat, pentru a fi mai târziu redescoperit ca o capodoperă arhitecturală vizionară.

În 1961, trei arhitecți au fost angajați de Fidel Castro și Che Guevara pentru a crea Școala Națională de Arte pe un fost teren de golf din Havana, Cuba. Construcția proiectului lor radical a fost demarată și la scurt timp au început cursurile. Dansatori, muzicieni și artiști din toată țara s-au bucurat de frumusețea clădirii, dar odată ce visul Revoluției a devenit realitate, construcția a fost sistată, iar proiectele arhitecturale au fost clasate ca irelevante în noul climat politic. Patruzeci de ani mai târziu, școlile sunt încă în folosință, dar neterminate și în stare avansată de degradare. Castro îi invită pe arhitecți, aflați în exil, pentru a-și finaliza proiectul.

*Intrare liberă, în limita locurilor disponibile

Parteneri media: Zeppelin, Scena 9, Radio România Cultural

Unde?

One World Romania la Școală

Str. Hristo Botev 27, București

Când?

2019-05-16 - 2019-05-16