împreună susținem comunitatea, educația și cultura

CMFC la MNLR

CMFC la MNLR

CMFC la MNLR

Cele mai frumoase cărți din România este un proiect cultural cu desfășurare anuală — ajuns la a 7-a ediție în 2018 — dedicat dimensiunii vizuale a cărții care a reușit să restituie designului de carte rolul de reper în relația cu cititorul.

La fiecare ediție CMFC, după decernarea premiilor, cărțile nominalizate și câștigătoare încep un calendar de itinerări naționale și internaționale pentru a promova concursul și a atinge un public cât mai larg. Cu ocazia Creative Quarter Design Festival și a Nopții Muzeelor, o selecție din shortlist-ul din 2018 va fi expusă într-un nou context, la Muzeul Național al Literaturii Române. O replică mai mică a expoziției din Decembrie, cu același mobilier modular conceput pentru itinerarea pe tot parcursul anului.

"Cărți. Cum să expui cărți? Cum să expui cele mai frumoase cărți? Cărțile trebuie privite, răsfoite la înălțimea potrivită, în lumina potrivită, în locul potrivit. Cele mai frumoase cărți călătoresc pentru a fi văzute. Expoziția este mobilă, modulară și neutră, asamblată din materiale de construcții care se găsesc aproape oriunde. Este o intervenție menită să pună în lumină ceea ce trebuie: cărțile."

Design expo: Mihai Popescu

Locație:

Muzeul Naţional al Literaturii Române

Calea Griviței nr. 64-66, București

Vernisaj:

18 MAI / 19:00

Expoziție:

19-26 MAI / 10:00 - 18:00

Organizatori Grapho_mat & Galeria Posibilă în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române și Romanian Design Week.

Unde?

Calea Grivitei 64-66

Calea Grivitei, Nr. 64-66, București

Când?

2019-05-19 - 2019-05-19