împreună susținem comunitatea, educația și cultura

Proiecție de film "Hail the New Puritan" (1987)

Proiecție de film

Documentarul Hail the New Puritan, un portret fictiv realizat de Charles Atlas al carismaticului coregraf Michael Clark, ce servește drept o evocare puternică a decadenței studiate a subculturii post-punk a Londrei anilor 80.

Exuberant și jucăuș, Hail the New Puritan este un "docufantasy", care simulează o zi din viața celebrului dansator britanic Michael Clark. Portretul fictiv realizat de Atlas al carismaticului coregraf servește drept o evocare puternică a decadenței studiate a subculturii post-punk a Londrei anilor 80. Este remarcabil modul în care Atlas reușește să creeze un format aparent cinema-verite drept cadru pentru a sa ficțiune stilizată și să integreze fără niciun fel de dificultate remarcabilele performance-uri ale lui Clark în cadrul documentarului. Urmărind cu precădere flamboiantul erotism postural și artificialul din provocatoarele lui numere de balet, Atlas poziționează dansul ca o manifestare fizică a psihologiei lui Clark. Începând cu scena supra-realistă din deschidere și până la solo-ul din final, la lumea modei, la muzică și cluburi, toate formează pentru Atlas o capsulă dintr-o anumită perioadă și un context londonez care acum au dispărut. (sursa: britishcouncil.ro & eventbook)

Intrarea este liberă.

Durata filmului: 1h 25min

Proiectia va avea loc miercuri, 15 mai 2019, la ora 15:30, la Liceul de Arte Plastice,,Nicolae Tonitza", Bucureşti, în Sala de Consiliu (subsolul corpului de ateliere) Bld. lancu de Hunedoara nr. 27, Sector 1.

Unde?

CineHub Tonitza

Bulevardul Iancu de Hunedoara 27, 011732 București

Când?

2019-05-15 - 2019-05-15